Body SDS

Historien

Body SDS står for Body Self Development System.

Systemet er udviklet i Danmark over tre generationer. Det blev grundlagt i slutningen af 1940'erne af Erland Hartung, og blev dengang kaldt Hartung-metoden. Sønnen Ole Kåre Føli og barnebarnet Bengt Valentino Andersen har videreudviklet systemet til det, der i dag hedder body SDS, og som omfatter både kropsbehanding og træning.


Ole Kåre Føli (1944-2018) og Bengt Valentino Andersen er den dag i dag to af verdens mest anerkendte kropsterapeuter. Lige fra New York Ballet til Tour de France. Oles indsats under Tour de France med Bjarne Riis´ cykelhold, Laurent Jalabert, Tyler Hamilton samt øvrige cykelryttere og Bengts indsats med at lette x-factor deltagernes og dommernes pres har åbnet offentlighedens øjne for, hvad Body SDS´ fantastiske redskaber kan udrette af resultater.


I dag har Body SDS et center i København i Parken, hvor uddannelsen af Body SDS terapeuter foregår. 

Behandlingen

Helhedsbehandlingen tager udgangspunkt i klientens ønsker og behov, og i hvad terapeuten kan mærke i klientens krop.


De benyttede metoder bygger på en lang række gennemprøvede teorier og håndgreb, som med succes har ændret livet for mange. Teknikken mestres igennem en kombination af massage af musklerne, bevægelse af leddene, pulserende bevægelser, åndedrætsteknikker og Body SDS´ akupressurtryk og zonetryk.


Den unikke kombination af Body SDS-metoderne sætter først og fremmest gang i kredsløbet og aktiverer en gennemstrømning i kroppen. Herved bliver det lettere at løsne klientens spændinger i muskulaturen, inflammationer i sener og hævelser omkring leddene. Ved løsning af spændinger, skabes bedre blod- og lymfecirkulation, hvormed der opnås en udrensende effekt både fysisk og psykisk.


Da Body SDS terapeuter er af den holdning, at alle dele af kroppen hænger sammen, arbejder terapeuten altid med hele kroppen – en helt konkret knæskade kan eksempelvis sagtens hænge sammen med en irritabel mave.


I store træk er formålet at arbejde med klientens fysiske og følelsesmæssige udfordringer og derigennem forbedre og styrke klientens helbred.